A
Anonim
11.09.2026 07:31

327.2 maddeden şikayet etmek numune

Digər 27 baxış
327.2 maddeden şikayet etmek numune
AI Köməkçi
327.2 maddədən şikayət etmək üçün nümunə müraciəti aşağıdakı kimi ola bilər:

Nümunə:

Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyi
Baş Dövlət Yol Polisi İdarəsinin Rəisinə
(və ya aidiyyatı regional DYP şöbəsinə)

Şikayətçi: [Adınız, Soyadınız, Atanızın adı]
Ünvan: [Tam ünvanınız]
Telefon: [Əlaqə nömrəniz]
Elektron poçt: [E-poçt ünvanınız (əgər varsa)]

ŞİKAYƏT ƏRİZƏSİ

Mən, [Adınız, Soyadınız], [Tarix] tarixində, təxminən saat [Vaxt] radələrində, [Yerin adı, küçə, bina nömrəsi və s.] ünvanında [Nəqliyyat vasitəsinin markası, modeli və dövlət qeydiyyat nişanı] nömrəli avtomobilimdə hərəkətdə olarkən, [Cərimənin qəbul edildiyi hadisə haqqında qısa məlumat, məsələn: "qırmızı işıqdan keçmə" və ya "sərnişindaşıma qaydalarını pozma"] maddəsi ilə İXM-nin 327.2-ci maddəsi əsasında inzibati xəta törətməyim barədə [Cəriməni yazan əməkdaşın rütbəsi və soyadı, əgər bilirsinizsə] tərəfindən [İnzibati xəta haqqında protokolun seriyası və nömrəsi] nömrəli protokol tərtib edilmişdir.

Mən bu protokolla razı deyiləm və hesab edirəm ki, mənə tətbiq edilmiş inzibati tənbeh əsassızdır. Şikayətimin əsasları aşağıdakılardır:

[Burada şikayətinizi əsaslandıran dəlilləri və arqumentləri ətraflı şəkildə qeyd edin. Məsələn:]
1. Hadisə zamanı yol hərəkəti qaydalarına tam riayət etmişəm və [Qırmızı işıqdan keçməməyiniz barədə dəlillər: məsələn, işıqforun yaşıl rəngdə olması, hərəkətin digər iştirakçılarının şahidliyi, müşahidə kameralarının qeydləri (əgər varsa)] barədə əminəm.
2. [Əgər sərnişin daşıma qaydalarının pozulması iddia edilirsə: Məsələn, sərnişinlərin sayı normaya uyğun idi, uşaqlar üçün xüsusi oturacaqlar mövcud idi və s.]
3. [Əgər ötmə və ya manevr qaydasının pozulması iddia edilirsə: Məsələn, manevr qaydalara uyğun edilib, əks istiqamətə çıxılmayıb, ötmə qadağan olmayan yerdə edilib və s.]
4. Hadisənin video və ya foto sübutları mövcuddursa, onları qeyd edin və ərizəyə əlavə edəcəyinizi bildirin. [Məsələn: Avtomobilimdə quraşdırılmış videoqeydiyyatçının yazısında hadisənin qeydə alındığını bildirirəm və bu sübutu ərizəyə əlavə edirəm.]
5. Protokolda qeyd olunan digər səhv və ya qeyri-dəqiq məlumatları qeyd edin.

Yuxarıda qeyd olunanları nəzərə alaraq, Sizdən xahiş edirəm ki, [İnzibati xəta haqqında protokolun seriyası və nömrəsi] nömrəli inzibati xəta haqqında protokolu ləğv edəsiniz və mənə tətbiq olunmuş inzibati cərimənin qanunsuz olduğunu təsdiq edəsiniz.

Ərizəmə baxılmasını və qəbul olunmuş qərar barədə mənə yazılı məlumat verilməsini xahiş edirəm.

Hörmətlə,

[Adınız, Soyadınız]

[Tarix]

Əlavələr:
1. İnzibati xəta haqqında protokolun surəti (əgər varsa)
2. [Video və ya foto sübutlar (əgər varsa)]
3. [Şahid ifadələri (əgər varsa)]
4. [Digər sübutlar]

AI açıqlaması: bu cavab süni intellekt tərəfindən hazırlanıb.

Bu cavab insan tərəfindən fakt-yoxlamadan keçməyib və səhv ola bilər. Hüquqi məsələlərdə rəsmi mənbəni və mütəxəssisi əsas götürün.

Şərhlər (0)

Şərh yaz

Cərimə gəldi? Maddə yoxla